arma's FotoPage

By: arma a rahman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 31-Dec-2008 12:35 Email | Share | | Bookmark
SALAM MAAL HIJRAH AND HAPPY NEW YEAR !!!!!!!!!!!

baby Q
abang and adik
rafique and epul
View all 6 photos...
Quote:
PUHHHHHH.... esok dah thn baru... orang kata musti ada azam baru. azam hee... ntahlah... rasanya tak pernah pun ada specific azam. cuma generally i wanna be better than before in many cases... hahahaha


lega rasanya dah dpt spent 3 weeks holidays kat jengka.(umah mak). those who are not teachers, jgn jeles ler i bleh cuti pepanjang kat kampung. nasib baik suami izin balik kg lelama bersama 2 orang heroes yang menambahkan kebingitan di umah mak. yang syoknyer kat sana ramai baby sitter. so aku mcm relax la sikit.

most of my brothers tak de experience sangat jaga budak kecik sebab all these while aku yang jaga depa. so, bila dah ada nephews, kena la bawak naik moto, basuhkan kencing berak..... buat susu and so forth.

balik kg hari tu berazam nak siapkan baju kurung 5 pasang. lastly, 2 pasang gi anta tailor buat kebaya and the rest masih elok berlipat tak bergunting lagi.
finally, amik 2 pasang ready made baju kurung yang cik angah jual tu... hahahaaha. biasalah, jadi cikgu ni kena ada daya penarik. walaupun muka tak cun, cukuplah dapat menggayakan berbagai jenis baju kurung dan fesyen2 tudung untuk attract pupils.

seronoknya balik kampung sampai berat badan pun naik berkilo2 nih.... apa taknya, dapur umah mak tu dah macam restoran. ahli2 rumah pun main order ajer apa yang terlintas kat tekak depa. my first son is also gaining. seronok makan berebut ramai2.

betapa sayangnya abang zul ngan adik q. ini saat 2 terkontrol. biasanya out of control. slalu adik q jadi mangsa belasahan abang. tapi kadang2 melawan jugak adik . menjerit2 slalunya si adik mintak pertolongan mama.


ni satu lagi action depan kamera... baik ler kunun2nyer......masa ni Q dah dekat 5 bulan.


bersama cousin - saiful hafizi @ epul. ni gambar sebelum pegi beraya. epul ni lahir one week after Q lahir. so, they are almost like twins lain mak ayah.... walaupun epul ni lahir lambat seminggu, tapi dia dah crawling and tumbuh gigi sedangkan Q blom lagi...


inilah zul tayang gigi.... hari2 berus gigi tau... so far giginya cantik cuma berterabur sikit. masalah karies takder lagi... ini budak sangat suka naik keta. kalau menangis tak berenti2 ubatnya cuma bawak dia berjln naik kereta. confirm berenti nangis. masa ni dia sihat lagi. yang tak bestnya 3 minggu lepas raya dia diserang sawan lagi... terpaksa la makcik dok kat ward jaga dia. siap masuk icu semalaman.. letih dan sedih woooo... lepas tu apabila dia demam, kami husband and wife tak bleh tido malam. berjaga sebab kena jaram badan dia.... bukan setakat perubatan moden, perubatan kampung pon kami usahakan.... alhamdulillah setakat ni dia sihat2 ajer...


Sunday, 3-Aug-2008 13:04 Email | Share | | Bookmark
zul dah ada adik.....

my baby rafique
rafique lagi
 
View all 6 photos...
Dah lama tak update fp nie. maklumlah sejak dah ada 2 orang askar ni, masa agak limited untuk surf internet.....

anyway, i gave birth the second boy in May. awal seminggu lebih dari expected due date. namanya Muhamad Zulfakhri rafique. seoarng baby yang independent n tak banyak kerenah berbanding abangnya. this time, bersalin secara normal setelah seminggu ada contraction. walaupun contraction kuat pun aku still pegi skolah. masa tu tengah jaga periksa budak2. balik dr sekolah dah ada tanda lendir keluar dengan banyak, tapi tak ada blood. so i thought it was still early for me to go to hospital. at night, dlm kol 8, rasa macam tak bleh nak duduk, aku n husband pegi klinik yg dekat dengan umah.. nak check jalan. bila dr chek, jalan dah jadi highway- dah 6 cm terbuka so, then aku trus pegi hospital.

dekat bilik dr chek pun tak lama dah terbuka 8 cm. terus ke labour room n dalam kol 12 lebih aku selamat deliver 2nd baby. rasa mcm kelakar jugak sebab this is my first experience delivering scara normal. before this ceaser. so, mcm nervous gak laaa...

however, aku upload beberapa gambar baby n abangnya


abang dia ni memang terlalu suka menggomol adiknya. tapi, masa shot ni dia control

seminggu sebelum bersalin ialah hari guru.... so inilah di antara hadiah yang anak muridku beri...


Wednesday, 14-May-2008 14:11 Email | Share | | Bookmark
hahahahahahahahahahaha

grrrr.....
potong kek time....
aper yea?
View all 6 photos...
[quote] dekat setahun aku tak load aper2 entry kat sini... kali ni sajer nak try since dah ada streamyx kat umah. so rasa senang sket nak upload gambo........... [quote]




Thursday, 20-Sep-2007 04:08 Email | Share | | Bookmark
ramadhan datang lagi....

ramadhan datang lagi.. selamat berpuasa kepada kengkawan sekelian... aku setakat ni puasa penuh lagi.. bulan puasa ni memanglah mencabar sebab weather tak menentu. kalau panas... terik gila....kalau kat rumah aku pasang air cond full blast

hari ni aku mcari resepi2 dari blog2 yang glamer. sajer lah nak mencari kelainan. boring gak kan asyik2 rolling lauk yang sama kan. so, jumpa lah resepi mee yang aku memang suka makan tapi saja nak try sendiri. tapi, kalau masak tak rajin nak snap gamba sebab tidak lah pandai sangat so nanti malu kat orang.....

sebelum bulan puasa aku dah training bangun awal. so sekarang ni tak dela masalah sangat nak wake up early for sahur. zul pun bangun sahur sekali dan aku bagi dia sahur sebotol susu. sahur kami ala kadar ajer... since hubby aku tak lalu makan nasi kadang2 aku masak macam breakfast lah.... roti canai segera ke, bihun goreng ke dan sebagainya.kalau buka tu macam biasa ajer. mesti ada nasi. kuih muih beli ajer kadang-kadang seringgit pun tak habis.
hari2 mesti bergayut dengan mak mintak idea untuk memasak....


hmmm... apa lagi yer? nanti lain kalilah aku upload gambo


Wednesday, 5-Sep-2007 17:43 Email | Share | | Bookmark
aku tak bleh tido.....

Quote:
mata ku tak mengantuk lagi... jam dah pukul 1.44 a.m. mungkin sebab aku dah layan air kopi tadi. nak study rasanya malas lagi.... sebelum aku tidurkan zul tadi aku macam refresh back what have i done today... tiba2 aku teringat satu peristiwa yang aku rasa meremang bulu roma tiba-tiba. tadi aku jaga peksa upsr kat sk panching. aku pi toilet guru melepasan hajat. selepas flush toilet aku dengar bunyi air dari toilet bersebelahan. aku relax ajer ingatkan ada orang. then aku keluar bunyi tu still ada. aku pun buat derk ajer.kat sebelah toilet takde orang pun. sampai kat rumah baru aku terfikir.... bunyi apa tu??????


huhu... seram gak rasanya... sebab kat skolah tu memang ada misteri nusantara sket. masa first day upsr ada budak dah kena usik sampai pucat lesi muka dia. nasib baik ada pak imam tolong buat air yaasin kejap.. kalau tak naya la cikgu dia nak hembus ayat....hari ni pun ada budak kelas lain kat skolah tu ngadu nampak kipas pusing dan berhenti dengan sendirinya... hihihih... aku jaga sorang artist to be... korang kenai tak emeer budak kecik yang masuk my starz LG tu... aku jaga dia peksa lah... ari tu kata cameraman from tv3 nak datang amik shot dia peksa tapitak jadi sebab cameraman dia demam. cisss... makcik dah solek lawa2 tak jadi datang pulak... hahahaha


[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net